LAMAN STOK GAMBAR PERCUMA TAHUN 2021
Jan 16

LAMAN STOK GAMBAR PERCUMA TAHUN 2021

Dalam membina laman web atau membuat graphic. Sumber gambar-gambar menarik sangatlah diperlukan bagi membantu menyerikan laman web atau graphic anda. Pada posting ini, HostSinimo akan berkongsi beberapa laman web yang menyediakan sumber gambar PERCUMA untuk kegunaan sendiri dan komersial

 

PIXABAY

URL: https://pixabay.com/

pixabay

Pixabay ini adalah laman web yang paling admin suka setakat 2021. Terdapat banyak gambar menarik disini. HostSinimo juga banyak mengambil gambar daripada sumber ini. Jutaan terima kasih diucapkan kepada Pixabay kerana menyediakan laman sumber gambar PERCUMA kepada semua. 

 

PEXELS

URL: https://www.pexels.com/

pexels

Pexels turut menawarkan stok gambar percuma untuk komersial dan kegunaan sendiri. Terdapat juga stok video yang anda boleh dapatkan disini.

 

UNSPLASH

URL: https://unsplash.com/

 unsplash

Unsplash menawarkan stok gambar resolusi tinggi yang juga boleh digunakan untuk kegunaan sendiri dan komersial

 

RESHOT

URL: https://www.reshot.com/

reshot

Reshot adalah laman web stok photo yang sedikit unik. Kerana gambar yang dikongsi pada laman ini tidak akan dijumpai pada laman yang lain. Unik dan PERCUMA untuk kegunaan anda.

 

FOODIESFEED

URL: https://www.foodiesfeed.com/

foodiefeed

Foodiesfeed sangat istimewa kerana ia khas untuk gambar makanan sahaja. Sekiranya anda sedang membina laman web untuk restoran atau kedai makan sangatlah sesuai mencari stok gambar disini

 

Terdapat banyak lagi laman yang menyediakan stok gambar, tetapi pada pandangan admin. Laman-laman diatas sudah cukup menarik kerana stok gambar yang sangat banyak dan PERCUMA. Insyallah admin akan kemaskini lagi selepas ini sekiranya terdapat sumber yang baru yang boleh digunakan.

Read 4057 times

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.