PINJAMAN UNTUK USAHAWAN MIKRO YANG DI IKTIRAF KERAJAAN MALAYSIA
Feb 05

PINJAMAN UNTUK USAHAWAN MIKRO YANG DI IKTIRAF KERAJAAN MALAYSIA

Pada artikel ini saya akan berkongsi cara untuk usahawan mendapatkan pinjaman perniagaan secara mudah melalui atas talian. Perkongsian ini adalah legit yang diiktiraf sendiri oleh MDEC melalui program eBerkat  yang boleh dilayari terus di laman web MDEC https://mdec.my/eberkat/

Tujuan pembiayaan mikro ini dibuat adalah untuk:

  • Menyediakan modal untuk PKS.
  • Membuka peluang kepada PKS yang tidak mempunyai akses ke sumber kewangan tradisional seperti bank.

Tentu ramai diantara peniaga yang ingin membesarkan perniagaan mereka, dengan bantuan ini anda boleh.

Bagi membantu ramai peniaga yang tidak mengetahui tentang hal ini, HostSinimo akan berkongsi dengan anda beberapa institusi yang di listkan oleh MDEC pada artikel ini.

1) ASPIRASI

aspirasi

Aspirasi menawarkan pembiayaan mikro yang didatangkan khas oleh Axiata Digital, yang merupakan servis digital oleh Axiata Group.

https://www.aspirasi.co/

2) MICROLEAP

microleap

microLEAP adalah platform pembiayaan mikro P2P Islamik dan Konvensional (Peer-to-Peer) berlesen yang dikawal selia oleh Suruhanjaya Sekuriti Malaysia (SC).

https://www.microleapasia.com/

3) AS-SIDQ

assidq

 

As-Sidq adalah platform sehenti untuk mencari, mendapatkan padanan dan membuat permohonan untuk produk-produk kewangan patuh Syariah yang di keluarkan oleh institusi kewangan seperti bank, koperasi, dan syarikat pemberi pinjaman wang berlesen (PPW) yang diiktiraf oleh Bank Negara Malaysia (BNM), Angkatan Koperasi Kebangsaan Malaysia Berhad (ANGKASA) atau Kementerian Perumahan & Kerajaan Tempatan (KPKT). 

 https://www.as-sidq.com/

4) FUNDING SOCIETIES

funding sociaty

Platform pembiayaan peer-to-peer terbesar di Asia Tenggara. Funding Societies menghubungkan PKS dengan pelabur melalui pasaran dalam talian untuk meningkatkan akses pembiayaan untuk PKS.

 https://fundingsocieties.com.my/

5) FUNDAZTIC

fundaztic

Fundaztic dimiliki sepenuhnya dan diuruskan oleh Peoplender Sdn Bhd yang merupakan Pengendali Pasaran yang Diiktiraf yang didaftarkan oleh Suruhanjaya Sekuriti Malaysia untuk mengendalikan platform pembiayaan peer-to-peer.

 https://fundaztic.com/my/

 

Read 2086 times

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.