MALAYSIA WEB HOSTING
Mar 19

MALAYSIA WEB HOSTING

Malaysia web hosting merujuk kepada web hosting yang berlokasi di Malaysia samada syarikat hosting tersebut merupakan syarikat di Malaysia atau pun web hosting itu berada di dalam Malaysia. 

Untuk artikel kali ini kami ingin bercerita tentang Malaysia Web Hosting dan kenapa anda perlu pilih web hosting di Malaysia sebagai pilihan web hosting anda.

KENAPA MEMILIH MALAYSIA WEB HOSTING? 

1) Kepantasan Akses

Sekiranya anda beroperasi di Malaysia, anda disarankan untuk menggunakan web hosting malaysia kerana jarak anda dengan server lebih dekat bermaksud erti kata lain akses ke server lebih pantas dan laju. Begitu juga sekiranya anda mensasarkan target market Malaysia.

2) Meningkatkan Lokal SEO

Laman web yang dihostkan di Malaysia lebih cenderung untuk keterlihatan pada engin carian tempatan. Ranking tempatan secara automatik lebih baik daripada sekiranya anda host di US sebagai contoh.

3) Senang untuk berkomunikasi

Sekiranya terdapat masalah anda senang untuk merujuk kepada syarikat hosting tersebut kerana penggunaan bahasa yang sama.

 

Untuk melanggan malaysia web hosting, anda bolehlah rujuk link dibawah:

 

Sekiranya anda membeli web hosting di HostSinimo, anda akan mendapat dua kemungkinan lokasi server iaitu Singapore dan Cyberjaya. Pembahagian dibuat secara random. Kedua-dua lokasi ini adalah berdekatan dan akses adalah laju. Mempunyai Anti DDOS tersedia dan network yang lebih besar di Singapore berbanding Cyberjaya

Read 933 times

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.