engin
PERKARA YANG ANDA PERLU LAKUKAN SELEPAS LAMAN WEB SIAP UNTUK DILANCARKAN
Jan 01

Sekiranya anda telah siap bina laman web dan siap sedia untuk dilancarkan kepada umum, adalah penting untuk anda menyediakan perkara-perkara sepertimana senarai semak berikut:

Published in Umum
6 PRODUK GOOGLE YANG WAJIB ANDA GUNA UNTUK LAMAN WEB DAN IANYA PERCUMA
Jan 01

Sekiranya anda mempunyai laman web, anda wajib untuk menggunakan 6 produk daripada google ini dan ianya sangatlah membantu anda didalam pencapaian keterlihatan anda pada dunia internet.

Published in Umum
APA ITU BOT TRAFIK DAN APA KELEBIHAN DAN KEKURANGAN?
Jan 01

BOT TRAFFIC atau dalam bahasa melayunya dipanggil trafik bot. Bot adalah bermaksud robot/mesin/bukan manusia. Ia adalah dijana secara auto oleh robot untuk menziarah laman web anda secara berpaten.

Published in Umum
SEO EXTENSION TERBAIK UNTUK WEB BROWSER CHROME
Jan 01

Kali ini di HostSinimo kami akan berkongsi tiga Extension yang terbaik pada Google Chrome yang boleh anda gunakan untuk meningkatkan lagi Search Engine Optimazation (SEO) laman web anda. Seperti yang selalu kami tekankan, laman web yang menarik tidak menjanjikan jualan sekiranya laman web anda tidak dapat dijumpai pada engin carian, sehubungan dengan itu adalah sangat penting bagi anda untuk sentiasa menambah baik laman web anda kearah mesra SEO.

Published in Umum
MALAYSIA WEB HOSTING
Jan 01

Malaysia web hosting merujuk kepada web hosting yang berlokasi di Malaysia samada syarikat hosting tersebut merupakan syarikat di Malaysia atau pun web hosting itu berada di dalam Malaysia. 

Published in Umum
TOOLS PERCUMA YANG ANDA BOLEH GUNAKAN UNTUK SEMAK RANKING LAMAN WEB ANDA PADA ENGINE CARIAN
Jan 01

Untuk hadir pada engin carian adalah perkara yang sangat penting bagi pemilik laman web. Sekiranya laman web anda tidak berjaya dijumpai pada engin carian bermaksud perniagaan anda tidak akan berjaya secara atas talian.Terdapat pelbagai cara untuk memastikan laman web anda hadir pada engin carian. Perkara ini bukanlah mudah kerana anda bersaing dengan berjuta juta laman web lain yang telah hadir terlebih dahulu pada anda.

Published in Umum
SYARIKAT WEB HOSTING BUMIPUTERA MALAYSIA
Jan 01

WEB HOSTING yang berlokasi di Malaysia dan salah satu syarikat web hosting bumiputera malaysia yang mempunyai server di beberapa buah lokasi di dunia termasuk Malaysia, Singapore, German, US, UK, Turkey, Hong Kong dan India.

Published in Umum
LINK BUILDING UNTUK NAIKKAN RANKING ENGIN CARIAN
Jan 01

Bina website linkage merupakan salah satu faktor terbesar dalam menyumbang kepada ranking laman web anda pada engin carian seperti google, bing dan yahoo. Pelbagai cara dibuat oleh owner laman web untuk memastikan laman web mereka sentiasa berada di ranking teratas pada engin carian

Published in Umum
CARA DAPATKAN TRAFIK PERCUMA UNTUK LAMAN WEB
Jan 01

Pada artikel ini saya akan berkongsi beberapa cara yang boleh digunakan oleh pemilik laman web yang baru sahaja ditubuhkan untuk mendapatkan trafik laman web secara PERCUMA.

Published in Umum
BAGAIMANA ENGIN CARIAN GOOGLE BERFUNGSI
Jan 01

Selaku pemunya web atau web owner mestilah hendak memaparkan laman web di page pertama pada carian Google. Sebelum kita bercerita tentang bagaimana strategi untuk meningkatkan keterlihatan laman web kita pada engin carian, kita kene faham terlebih dahulu bagaimana engin carian Google ini berfungsi?

Published in Umum
Page 1 of 2