Kenapa perlu elak unlimited shared hosting?
Apr 23

Kenapa perlu elak unlimited shared hosting?

Artikel ini menerangkan kenapa anda tidak digalakkan untuk melanggan unlimited shared hosting

 

Tentu anda sedang mencari hosting kan? dalam memilih hosting, anda perlu berhati hati agar syarikat hosting yang anda pilih jujur dalam perniagaan mereka. Walau bagaimanapun artikel ini bukan untuk menyatakan tips memilih syarikat hosting.

KENAPA PERLU ELAK PAKEJ UNLIMITED?

 

 1. MENIPU PELANGGAN
  • Suka atau tidak pakej unlimited adalah satu penipuan. biasanya terdapat pelbagai muslihat yang tersendung. Unlimited tidaklah unlimited. Kebiasaannya akan terdapat limitasi sepertimana berikut:
 2. TIADA HARD DISK UNLIMTED SPACE
  • Server menyimpan data didalam hard disk. Tidak wujud atas dunia ini hard disk yang unlimited. Unlimited merupakan tektik marketing untuk mengaburi pelanggan yang ingin membeli hosting. Pada hakikatnya terdapat beribu muslihat yang tidak dinyatakan secara jelas. Tetapi biasanya anda dapat melihatnya di bahagian terma dan syarat syarikat hosting
   • Inode - Jumlah file hanya limit 80k sahaja
   • Space Limit - Jika anda makan terlalu banyak space. Akaun anda akan disita dengan alasan menggunakan resource yang tinggi
 3.  RISIKO OVERSELLING
  • Unlimited pakej akan berlaku overselling dimana syarikat menjual pakej melebihi kemampuan server. Kebarangkalian server down adalah tinggi.

 

di HostSinimo. Tiada Isu Overselling Dibuat. Pakej telah dibahagikan sepertimana yang diberitahu pada iklan. 

Thalhah

Adakah artikel ini membantu anda? Sekiranya Ya mohon untuk tinggalkan komen kepada saya. Terima Kasih :)

Website: hostsinimo.com

Cari Template